De meditatieruimte in Delft blijft voorlopig staan. (Foto: TU Delft)

Seksende studenten in meditatieruimte: Universiteit Leiden heeft er 'nooit gedoe mee'

Het is een klein kamertje, geluidsdicht, de deur kan op slot en binnen kan de student heerlijk wegdromen tijdens een welverdiende meditatie na gedane arbeid. Tenminste, daar is hij voor bedoeld. De Universiteit Maastricht haalt hem weg, want daar blijkt het Mindfulnest soms te veranderen in een liefdesnest. De collega’s uit Leiden en Delft herkennen het probleem niet en laten hem staan.

“We hebben er nooit gedoe mee”, zegt een woordvoerder van de Universiteit Leiden. De Universiteit heeft er twee: eentje staat op de faculteit Wiskunde in Leiden, de ander op de vijfde verdieping van de Haagse Campus. Voor zover bekend dus geen seksende studenten in het Leidse of het Haagse.

Delft
Ook de TU Delft heeft zo’n meditatiekast staan. Daar staat-ie in de bibliotheek. Maar ook in Delft lijken er geen koppeltjes gezamenlijk uit de kast te komen. “Je mag er bij ons maar met één persoon tegelijkertijd in. De beveiliging controleert ook regelmatig”, zegt een woordvoerder.

Maastricht
In Maastricht wordt het Mindfulnest nu weggehaald. Overigens niet alleen omdat het een geliefde plek is voor minnende studenten. Hij stond ook gewoon in de weg. En of ze daar nou keihard bewijs hebben, voor wat er achter de gesloten deur voor onoorbaars gebeurt?

Bevestigd
“Nou, uiteindelijk zei iemand dat hij van een vriend had gehoord dat een vriend daar iets had gezien”, stelt een woordvoerder. Het Universiteitsblad Observant citeert andere studenten: “Het is bevestigd”, zeggen die cryptisch.
Universiteiten enthousiast

Schoon
In tegenstelling tot Maastricht zijn de universiteiten van Leiden en Delft enthousiast over het meditatienest. Het wordt goed gebruikt en blijft ook gewoon staan. “En we maken hem iedere dag ook schoon”, zegt de woordvoerder van de TU Delft.

Advertentie

Leiden Maatschappij Onderwijs


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×