(Foto: Alexander Fox | PlaNet Fox via Pixabay)

Angelo Kamperveen: 'Ik weet niet eens meer hoe de bal erin ging'

Jong Sparta uit Rotterdam heeft zijn eerste thuisoverwinning van het seizoen geboekt met een 3-1 zege op Koninklijke HFC in de Tweede Divisie. In een enerverend duel op het Kasteel zorgde invaller Angelo Kamperveen, die zijn competitiedebuut maakte, voor de beslissende treffer.

De wedstrijd begon in evenwicht, maar in het laatste kwartier zette HFC aan voor een slotoffensief. Dit leidde uiteindelijk tot de gelijkmaker van Marios Lomis, die in de 77e minuut een voorzet van Max Veerman hard binnenkopte.

Jong Sparta gaf zich echter niet gewonnen. Coach Jeff Stans bracht spits Kamperveen in, en één minuut na zijn invalbeurt stond hij op de juiste plek om met een subtiele tik de 2-1 op het scorebord te zetten. Het was een droomdebuut voor de 19-jarige aanvaller uit Leiderdorp. In de blessuretijd besliste Aymane Bais het duel definitief door met een geplaatste schuiver de 3-1 aan te tekenen.

Met deze overwinning klimt Jong Sparta naar de tiende plek in de 2e divisie, voorbij Jong Almere City. Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen Barendrecht.

Angelo begon met voetballen in de jeugd van RCL uit Leiderdorp.