De geur van gegrild vlees, Franse muziek op de achtergrond en één lange tafel langs het water. Leiden Culinair vond weer plaats, maar deze editie in een vernieuwd jasje. Leiden kon weer genieten van een hapje en een drankje aan de langste tafel van Leiden. Ondanks de regen wisten veel bezoekers de weg te vinden naar de sfeervol aangeklede Boisotkade, tussen De Vriend en Petit Café Anna et Fred. Het evenement maakt onderdeel uit de Lakenfeesten, die dit weekend plaatsvinden.
De vernieuwde opzet met een intieme sfeer bleek een groot succes. “We hebben vele positieve reacties ontvangen, ondanks het natte weer.” vertelt Nikos van Aelst. Geen losse kraampjes dit jaar, maar een 165 meter lange tafel waar volop werd genoten van vlees- en visgerechten, desserts en drankjes met een Franse twist. De aankleding en live muziek van verschillende muzikanten zorgden voor het gevoel van een Zuid-Frans dorpsplein. DJ Montalto sloot de zaterdagavond af met een Franse dj-set. Op de zondag was er uitsluitend een lunch, waarvan volop werd genoten.
Bezoekers dineerden niet alleen voor zichzelf, de opbrengst van de Tafel Leiden Culinair ging naar Hospice Issoria. Regen of niet, Leiden Culinair bewees dat goed eten, muziek en sfeer altijd werken. “We gaan komende periode met alle reacties aan de slag om volgend jaar weer een fantastische editie neer te zetten.” zegt Van Aelst, trots terugkijkend op deze editie.
Telefoon Redactie
071 - 5425160