(Foto: Heart To Handle Leiden)

Op weg naar Florence: dag 8, 9, 10 en 11

Zeven Leidse studenten begonnen zaterdagochtend 28 juni aan een fietstocht naar Florence, een afstand van zo’n 2200 kilometer. Doel is, via Stichting Heart To Handle, geld in te zamelen voor de zogeheten PREDICT-studie van UMC Utrecht. Die studie wil, met behulp van DNA resultaten, plotse hartdood proberen te voorspellen.

Dag 8
Op dag 7 werd de Franse plaats Saint-Michel-sur-Meurthe bereikt. Aan het kampvuur bij gastheer Michel besloot het team unaniem om van dag 8 een broodnodige snipperdag te maken. Niet dat er niks werd gedaan, integendeel. Zoals het team op Polarsteps schrijft: “Na een rustig opstaan besloten we de verzuring van de dag ervoor eruit te lopen met een heerlijke hike in de heuvels rond Gérardmer.” Na een zware tocht van 2,5 uur werd de top bereikt en kon het meer van grote hoogte worden bekeken. Dat beeld beviel zo goed dat werd afgedaald om verfrissing te zoeken in het meertje. “En wat was het zalig, het hele meer was overladen met bootjes en watersporters. Na lang te hebben getwijfeld, toch tot het besluit gekomen om onszelf ook te water te laten in een plastic schuitje met motor, dit met enige boeverij, maar zal jullie hierover de details besparen.” De dag werd afgesloten met het eten van zelfgemaakte pizza’s, die werden gebakken in de oven bij Michel.

Dag 9
150 kilometer voor de boeg, naar Basel. Zoals het team het zelf na afloop omschreef: “Bikkelen naar Basel.” De bijrijders hadden het wat laat gemaakt en mochten uitslapen. De fietsers stapten om 08.30 uur op en gingen eerst naar een boulangerie voor croissantjes en koffie. Daar werd iets langer gezeten dan gedacht maar rond 09.15 uur werd er echt begonnen met fietsen. Het team op Polarsteps: “Onze eerste uitdaging: Col du Bonhomme! Een erg steile klim van 15%, met hier en daar zelfs stukken van 19%…” […] “Na wederom een veel te lange lunchpauze besloten we maar eens onze weg te vervolgen en de resterende 70km naar Basel uit te trappen. Maar je raad het niet, enorme wind tegen. Al met de ziel onder de arm voegden we ons in ons vertrouwde treintje met op kop, natuurlijk op zijn trouwe stalen ros, het werkpaard Titus. Dit zouden erg lange laatste kilometers worden… Tot onze fanatieke bijrijder en inmiddels coach ons de kneepjes van het wielrennen bijbracht. Namelijk: de waaier. 2 man voorop, gevolgd door 3 andere duo’s. 5 minuten bikkelen op kop, waarna het volgende duo in de rij het over neemt. We waren herboren! De kilometers vlogen voorbij en in een bloedgang waren we al in Zwitserland.”

Dag 10
Het team op Polarsteps: “We begonnen de dag met een heerlijk ontbijtje bij Constance en Jens, waarvoor hulde. Eitjes en spek in overvloed zorgden dat wij weer goed aan de dag startten.” Maar: “Dit was het startschot voor de kille koude barre erbarmelijk zware natte ongeorganiseerde chaotische taaie tocht, ook wel bekend als een ttje (taaie tocht).”
Afzien dus voor het team. Veel regen, wind en alsof dat nog niet genoeg was: tweemaal een lekke band. Richting Zürich kwam het team ook nog bij “het allerkleinste tankstationnetje op Europees grondgebied . Bibberend van de kou, natgeregend en verslagen stonden we daar in de microlino, en of die micro was, te genieten van een warm kopje koffie. Beslagen ruiten en Duitse opmerking over dat we stonken naar natte hond, jaagde ons met een gezonde portie por richting de eindbestemming…” Qua tocht een dag om gauw weer te vergeten. Gelukkig een warm onthaal, met pasta en zalm, bij  Alex en Keimpe in Meilen, zo’n 16 kilometer onder Zürich.

Dag 11
Een rustdag. Het team schrijft: “Na een gezellige avond bij Alex en Keimpe begon de ochtend met een lekker ontbijtje. Na de scrambled eggs van Pep G waren de maagjes goed gevuld en waren wij ready om de stad te verkennen! Gelukkig duurde dit alles maar 2.5 uur want wij treuzelen echt niet… Te voet verlieten wij het huis aan de Rainstrasse van fam. Keuning wat ondertussen een beetje als ons eigen huis was gaan aanvoelen. Wasjes draaien, eitjes bakken, voetjes omhoog op de bank en net iets te lang genieten van de warme douche. Heerlijk zo’n warm welkom. Hopen dat Alex en Keimpe het ook waarderen… We kozen ervoor om het ov netwerk van Zürich te ontdekken, het o zo goed georganiseerde infrastructuur van Zwitserland.” En aan het eind van dag 11: “Nu zitten we heerlijk met zijn alle op de bank met een kleine wijntasting van Sempa die de hele Lidl heeft afgekocht om zoveel mogelijk goedkope wijnen te vinden. Over 2 minuten vieren wij de verjaardag van Sem die wat champagne flessen gaat poppen! We hopen morgen niet brak te gaan beginnen op de fiets, alhoewel we nu “maar” 80 kilometer hoeven te fietsen naar onze airbnb in Tannenheim!”

Ook Heart To Handle-teams uit Rotterdam en Utrecht fietsen deze zomer voor de PREDICT-studie. De Rotterdamse studenten fietsen naar Barcelona, de Utrechtse naar Bilbao. Mocht je aan de Leidse ploeg willen doneren, dat kan hier.

Dit artikel is gebaseerd op wat het team deelt op Instagram en Polarsteps.

  • Zicht op Gérardmer. (Foto: Heart To Handle Leiden)
    Zicht op Gérardmer. (Foto: Heart To Handle Leiden)
  • Varen op Gérardmer. (Foto: Heart To Handle Leiden)
    Varen op Gérardmer. (Foto: Heart To Handle Leiden)
  • Pizza
    Pizza's, klaar om in de oven te schuiven. (Foto: Heart To Handle Leiden)
  • Voor vertrek nog op de foto met Michel en Laurie. (Foto: Heart To Handle Leiden)
    Voor vertrek nog op de foto met Michel en Laurie. (Foto: Heart To Handle Leiden)
  • Croissantjes en koffie bij de boulangerie. (Foto: Heart To Handle Leiden)
    Croissantjes en koffie bij de boulangerie. (Foto: Heart To Handle Leiden)
  • Voldoende eten en drinken onderweg. (Foto: Heart To Handle Leiden)
    Voldoende eten en drinken onderweg. (Foto: Heart To Handle Leiden)
  • Ei en spek bij het ontbijt. (Foto: Heart To Handle Leiden)
    Ei en spek bij het ontbijt. (Foto: Heart To Handle Leiden)
  • Warme koffie in een heel klein tankstationnetje. (Foto: Heart To Handle Leiden)
    Warme koffie in een heel klein tankstationnetje. (Foto: Heart To Handle Leiden)
  • Pasta en zalm na een dag vol ontberingen. (Foto: Heart To Handle Leiden)
    Pasta en zalm na een dag vol ontberingen. (Foto: Heart To Handle Leiden)
  • Met de trein van Meilen naar Zürich. (Foto: Heart To Handle Leiden)
    Met de trein van Meilen naar Zürich. (Foto: Heart To Handle Leiden)
  • Sightseeing in Zürich. (Foto: Heart To Handle Leiden)
    Sightseeing in Zürich. (Foto: Heart To Handle Leiden)
  • Sightseeing in Zürich. (Foto: Heart To Handle Leiden)
    Sightseeing in Zürich. (Foto: Heart To Handle Leiden)
  • Winetasting (Foto: Heart To Handle Leiden)
    Winetasting (Foto: Heart To Handle Leiden)
Leiden Maatschappij Sport


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×