Buurtbewoners bekijken de plannen van de gemeente voor de Vronkenlaan. (Foto: Marc Wonnink)

Leiderdorpers niet enthousiast over plan veiligere Vronkenlaan

Een door de gemeente Leiderdorp uitgewerkt plan om de Vronkenlaan verkeersveiliger te maken kon donderdagavond niet op heel veel bijval van omwonenden rekenen. De aanwezigen grepen de bijeenkomst vooral aan om de gemeente te vertellen wat er in de omgeving allemaal misgaat. Verkeerswethouder Gebke van Gaal lette goed op en belooft met een nieuw plan te komen waarin de zorgen van de bewoners zijn meegenomen.

De gemeente had bedacht om van twee zebrapaden één te maken. “Met het nieuwe zebrapad wordt de verkeerssituatie overzichtelijker en veiliger voor schoolgaande kinderen en andere voetgangers”, stond te lezen in de uitnodiging voor de bijeenkomst.

Knelpunten
De aanwezige buurtbewoners lieten de wethouder op een grote uitgeprinte satellietfoto van de omgeving van de Leeuwerikschool en Prins Willem-Alexanderlaanschool zien waar de knelpunten zitten. “Vorige week nog, toen werd hier een geparkeerde auto compleet vernield door een vrachtwagen”, zegt een vrouw terwijl ze naar de Van Poelgeestlaan wijst. “Waarom stopt het fietspad ter hoogte van de school en moeten de fietsers daarna de weg op?”, zegt iemand anders. “Stop met voorrang voor de Van der Marckstraat”, zegt een bewoner. “Nee, want dan gaan ze op de Vronkenlaan al helemaal hard rijden”, reageert iemand anders. De oplossing blijkt een complexe puzzel, maar over een ding zijn de meeste omwonenden het eens: “Het is wachten op een ernstig ongeluk, niemand rijdt hier dertig.”

Van Gaal belooft dus opnieuw aan de slag te gaan. De wethouder geeft wel een winstwaarschuwing vooraf. “We gaan niet alles doen wat hier wordt voorgesteld, maar we gaan er wel goed naar kijken”, zei ze. De gemeente komt later dit jaar met een aangepast voorstel.

Advertentie

Leiderdorp Maatschappij Politiek


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×