Tussen de regenbuien door werd flink geklust. (Foto en video: Brigit Disseldorp)

Huttenbouw Leiderdorp van start: 'Regen maakt ons niets uit'

Het weer ging alle kanten op tijdens de tweede dag van de Huttenbouw in Leiderdorp. Maar de deelnemende kinderen lieten zich de pret niet bederven. Zon, regen of bewolking; er werd gewoon doorgebouwd op het parkeerterrein van de Bloemerd.

In de eerste week van de schoolvakantie kunnen de basisschoolkinderen van Leiderdorp traditioneel drie dagen aan de slag om de mooiste hut te bouwen. De Stichting Evenementen Service Leiderdorp is verantwoordelijk voor de organisatie. Samen met een groep vrijwilligers zorgen ze voor de begeleiding van de kinderen.

“De regen maakt ons niets uit”, zegt een van de deelnemers enthousiast. Even leek het er zelfs op dat na de regenbui de kinderen nóg meer plezier haalde uit de Huttenbouw, er werd flink in de plassen gesprongen en zelfs bruggen gebouwd over de plassen heen.

Burgemeester
Tussen de buien door kregen de kinderen bezoek van burgemeester Tjarda Struik. Struik werd door de kinderen rondgeleid door en om de hutten heen. “Ze weten allemaal dat ik het niet zo goed zie, dus ze gaan zelf omschrijven hoe hun hut eruit ziet en gaan me helpen waar ik dan kan zitten in de hut”, vertelt de burgemeester.

Vrijwilligerstekort
In mei was het nog spannend of de Huttenbouw in volle glorie door kon gaan. De organisatie kampte met een gebrek aan vrijwilligers. Door de inzet van ‘vrijwilligers in opleiding’ is dit probleem getackeld. Kinderen die vorig jaar in groep 8 zaten, en dit jaar dus te oud zijn om mee te mogen doen, kregen een korte opleiding en helpen dit jaar met het begeleiden van de deelnemers.

Hutten
Enthousiast gaan de ‘vrijwilligers in opleiding’ aan de slag. “We helpen de (andere) kinderen bij het bouwen van de hutten en delen het hout uit. Het is best wel anders, want je bouwt niet aan je eigen hut”, vertelt een van hen. “Maar het is wel gewoon leuk om te doen”.

De organisatie is blij met het enthousiasme van deze nieuwe groep vrijwilligers. “Het zijn de vrijwilligers van de toekomst”, aldus organisator Alexander van der Sel.

 

Advertentie

Leiderdorp Maatschappij


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×