De huidige flat op de hoek van de Kerklaan en Ambachtsherenweg is aan vervanging toe. (Foto: Redactie)

Zoeterwoudse flat gaat plat: 36 appartementen maken plaats voor 47 huurwoningen

De flat op de hoek van de Kerklaan en Ambachtsherenweg in Zoeterwoude-Dorp maakt plaats voor nieuwbouw. Rijnhart Wonen en Fijn Wonen gaan een apartementencomplex bouwen waarin 47 woningen worden gerealiseerd. Het huidige flatgebouw biedt plaats aan 36 appartementen.

De directeuren van beide organisaties tekenden dinsdag een intentieovereenkomst waarin de nieuwbouw is vastgelegd. De huidige appartementen zijn verouderd en voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. “Onze prioriteit ligt bij het bieden van kwalitatieve en duurzame appartementen, waarbij wij gezamenlijk toewerken naar een mooi eindresultaat. Wij kijken uit naar een succesvolle samenwerking met Rijnhart Wonen”, zegt Popke Veenstra namens Fijn Wonen tijdens de ondertekening.

Middenhuur
De nieuwbouw bestaat uit een begane grond en 3 verdiepingen, met huurappartementen in verschillende prijsklassen. “We voorzien in 2-, 3-, en 4-kamerappartementen, zodat er voor diverse inkomens een passende woonruimte beschikbaar is. In Zoeterwoude is een grote behoefte aan voldoende sociale en middenhuur woningen. We kijken ernaar uit om op deze locatie comfortabele appartementen terug te bouwen. En daarmee onze woningvoorraad met 11 appartementen uit te breiden”, belooft Chrétien Mommers, directeur-bestuurder van Rijnhart Wonen.

Vooraf
De appartementen worden grotendeels vooraf geproduceerd en komen als losse elementen aan op de bouwlocatie. “Het is een nieuwe manier van bouwen waarbij de kwaliteit, variatie en betaalbaarheid gewaarborgd blijft”, vertelt Menso Oosting, directeur van Fijn Wonen. “Op de bouwlocatie zetten we deze onderdelen in elkaar en maken we de appartementen af. Hierdoor is de bouwtijd korter, realiseren wij minder afval en CO2-uitstoot én beperken we overlast voor omwonenden.”

Bewonersavond
Binnenkort ontvangen de bewoners een uitnodiging voor een bewonersavond. Tijdens deze bijeenkomst krijgen bewoners meer informatie over het sociaal plan dat Rijnhart Wonen samen met de bewonerscommissie heeft opgesteld, kunnen ze het ontwerp van de nieuwe flat bekijken en hun vragen stellen.

De sloop van de huidige flat wordt naar verwachting vanaf september 2026 gestart.

Advertentie

Maatschappij Zoeterwoude


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×