Chrétien Mommers en Gepke van Gaal met de cheque van 979.000 euro. (Foto: Gemeente Leiderdorp)

Cheque van bijna één miljoen euro voor nieuwbouw Pinksterbloem

Wethouder Gebke van Gaal heeft donderdag een cheque van bijna één miljoen euro overhandigd aan Rijnhard Wonen directeur Chrétien Mommers. Met dit bedrag wordt de ontwikkeling van 92 energiezuinige sociale huurappartementen aan de Pinksterbloem in Leiderdorp mogelijk gemaakt.

Het bedrag bestaat uit drie subsidies, zowel de gemeente Leiderdorp, de provincie Zuid-Holland en het rijk hebben een bijdrage gedaan. De bijdrage van de gemeente komt onder andere uit de reserve sociale woningbouw en is een tegemoetkoming voor de extra sociale woningen. “Met deze bijdragen kunnen wij snel veel duurzame sociale
huurwoningen (terug)bouwen in een fijne, groene omgeving”, zegt Van Gaal tevreden.

Ook de directeur van Rijnhart Wonen is enthousiast over de cheque. “Dit bedrag stelt ons in staat om niet alleen nieuwe woningen te realiseren, maar ook om een belangrijke stap te zetten richting duurzame en toekomstbestendige huisvesting”, zegt hij.

Klimaatverandering
Vooruitlopend op de subsidies is de bouw van de woningen al in volle gang. “Het hoogste punt is op 20 juni bereikt. Dit najaar start de aanleg van de buitenruimte. Hierbij wordt rekening gehouden met het veranderende klimaat”, weet Van Gaal. Er kkomen een klimaatadaptieve regentuin en een ‘wadi’ die beiden dienen voor de opslag van regenwater.

Spelen
Voor de jongste bewoners komen er stapstenen zodat kinderen in de wadi kunnen spelen. Ook worden er een buurttuin en ontmoetingsplek aangelegd.

Doelgroepen
De 92 woningen zijn allemaal sociale huurwoningen. Ze komen beschikbaar voor reguliere woningzoekenden en bijzondere doelgroepen. “Dit zijn bijvoorbeeld statushouders of mensen met een ondersteuningsbehoefte”, legt de wethouder uit.

Als de bouw volgens plan verloopt kunnen de eerste bewoners begin 2025 hun woning aan de Pinksterbloem betrekken.

Advertentie

Leiderdorp Maatschappij Politiek


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×