Leiderdorps vergunningparkeren in 2025

In de eerste helft van 2025 wordt vergunningparkeren ingevoerd in de wijken Zijlkwartier en Hofje van Holtlant in Leiderdorp. Dat verwacht het college van burgemeester en wethouders, zo laat ze weten in een brief aan de gemeenteraad.

Op 8 april besloot de gemeenteraad van Leiderdorp om vergunningparkeren in deze wijken uit te werken om de overlast van vreemdparkeerders tegen te gaan. De gemeente bereidt nu vier documenten voor die dit mogelijk maken: de Parkeerverordening, de Belastingverordening, de Nadere regels parkeerverordening en het Aanwijzingsbesluit.

In september start de gemeente met een inspraakproces. Hierbij worden bewoners en andere betrokkenen gevraagd mee te denken over de regels voor vergunningparkeren, zoals de tijden en het aantal vergunningen per adres. Een belangrijk onderdeel is een onderzoek naar de steun voor vergunningparkeren in de wijken Zijlkwartier en Hofje van Holtlant. De resultaten van dit onderzoek worden meegenomen in de besluitvorming. De gemeente wil in het vierde kwartaal van dit jaar de regels en verordeningen voorleggen aan de bewoners. De gemeenteraad neemt in het eerste kwartaal van 2025 een besluit over deze regels. Daarna kan het college van burgemeester en wethouders de laatste besluiten nemen.

Advertentie

Leiderdorp Maatschappij Politiek


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×