Leids Eerstejaars Festival. (Foto: EL CID)

Ook dit jaar mbo-studentendag tijdens EL CID

Net als vorig jaar zijn aankomende mbo-studenten weer één dag welkom tijdens introductiedagen van de universiteit en hogeschool in Leiden. Bij het donderdagprogramma van de EL CID is ook plek voor 250 studenten van mboRijnland, de Leidse Instrumentenmakers School (LiS) en ROC Mondriaan. Na een deel speciaal voor de mbo-ers sluiten ze aan het eind van de middag aan bij de andere studenten tijdens het Leids Eerstejaars Festival.

Vorig jaar werden startende mbo-studenten voor het eerst uitgenodigd om mee te doen aan de EL CID. Toen was er plek voor honderd studenten. Leiden was de derde stad, na Leeuwarden en Utrecht, waar mbo-studenten meededen aan de introductieweek. Zowel de deelnemers, de organisatie van EL CID als de gemeente Leiden waren enthousiast. Reden om dit jaar het aantal plekken te verhogen.

“De EL CID-organisatie wil voor alle nieuwe studenten in Leiden een mooie introductie verzorgen, dus ook voor mbo-studenten”, laat een woordvoerder van EL CID weten. De gemeente Leiden sluit zich hierbij aan.

Mentor
Voor het eerst kunnen mbo-studenten die 18 jaar of ouder zijn zich aanmelden als crew-lid of mentor. “Cred leden helpen als vrijwilliger bij het op- en afbouwen en het draaiende houden van de evenementen. Als crew-lid krijgt de student de kans veel nieuwe mensen te leren kennen, leert een bar te bemensen en krijgt een basis-EHBO-cursus. Bovendien krijgen ze een exclusief kijkje achter de schermen van het grootste studentenevenement in Leiden.”

Ook kunnen huidige mbo-studenten van mboRijnland, ROC Mondriaan en de LiS zich aanmelden als mentor. Mentoren begeleiden een groepje nieuwe studenten tijdens de EL CID-dag en zorgen ervoor dat ze zich welkom voelen in hun nieuwe studentenstad Leiden.

Aanmelden
Nieuwe mbo-studenten kunnen zich tot en met 31 juli aanmelden als deelnemer. Voor meer informatie over de aanmeldingsprocedure als vrijwilliger of mentor, kunnen geïnteresseerden terecht op de website van de EL CID.

Advertentie

Leiden Maatschappij Onderwijs


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×