Foto: Gemeente Leiden

Meer bekend over planning reconstructie Plesmanlaan

In oktober wordt gestart met de voorbereidende werkzaamheden aan de Plesmanlaan voor de aanleg van de Leidse Ring Noord. Dan gaat de aannemer beginnen met de inrichting van de werkterreinen rond de Plesmanlaan en werkzaamheden aan kabels en leidingen. Aansluitend worden de bomen gekapt. Eind augustus gaat het Shell-tankstation dicht. 

Het bestemmingsplan is inmiddels onherroepelijk geworden, waardoor men definitief verder kan met het project.

Omdat kabels en leidingen onder de fietspaden lopen, moeten de fietstunnel tussen de Vondellaan en Darwinweg, de fietspaden langs de Plesmanlaan en langs de Darwinweg tot aan de Mendelweg vanaf 1 januari 2025 worden afgesloten. Het fietsverkeer wordt omgeleid.

In de tweede helft van september is er een informatieavond over de werkzaamheden en de planning hiervan. Hierover ontvangt de omgeving van de Plesmanlaan na de zomervakantie een bewonersbrief.

Leidse Ring Noord
De reconstructie van de Plesmanlaan is onderdeel van het project Leidse Ring Noord. Het project Leidse Ring Noord is een gezamenlijk project van de gemeenten Leiden en Leiderdorp. De Leidse Ring Noord vormt samen met de A4, A44, N446 en de RijnlandRoute de Leidse Ring. Het doorgaande autoverkeer wordt via de ringweg om de centra van Leiden en Leiderdorp geleid.

Half 2025 vangen de werkzaamheden voor de nieuwe fietstunnels en wegen aan. Die werkzaamheden duren dan tot eind 2027.

Advertentie

Leiden Maatschappij


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×