Nummer 21 wint het NK Kortebaandraven. (Foto's: Robbert Beurse en video: Brigit Disseldorp)

Favoriet Jori Boko wint NK Kortebaan in Voorschoten

Het is Jori Boko en Rick Wester gelukt om Nederlands kampioen kortebaandraven te worden. Tijdens de paardendagen in Voorschoten was de achtjarige ruin Boko het snelst. In combinatie met jockey Wester werd het duo vooraf al getipt als mogelijke winnaar.

De nummer 21 wist Rambo Vrijthout met jockey Finn Verkaik en Jaimy Fox met Caroline Aalbers achter zich te laten tijdens de wedstrijd die voor de honderste keer in Voorschoten werd georganiseerd. In totaal streden 24 paarden om de Nederlandse titel.

Voorzitter Leo van Vliet kijkt tevreden terug op de jubileumeditie. “Het weer was geweldig en dat zorgde ervoor dat er veel publiek zat te kijken. Goed, ze zaten ook wel veel met elkaar te kletsen in plaats van op te letten, maar dat hoort er wel een beetje bij”, grapt hij na afloop.

Gegokt
Wat er ook bij hoort is dat er stevig gegokt wordt op de paarden. “Nou ja stevig, we hebben het over een kleingeld, maar inderdaad is het traditie dat je wat inzet op wie je denkt dat er wint. Is dat iemand waarvan niemand het verwacht, dan kun je een aardig bedragje verdienen”, legt Van Vliet uit, die zelf ook meegokt. Het bedrag viel tegen, want de winnaar maakte waar wat de meesten vooraf al hoopten.

Lintje
De honderdste editie werd extra feestelijk toen Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, een van de vrijwilligers van het evenement met een koninklijke onderscheiding verraste.

Na het opruimen van de ‘baan’ verandert de Van Beethovenlaan weer gewoon in een weg door Voorschoten. De organisatie start voorzichtig met nadenken over de 101e editie.

Advertentie

Maatschappij Sport Voorschoten


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×