De deelnemers zwommen door de leliebladen en onder de bruggen door. (Video: Robbert Beurse & Brigit Disseldorp)

Twee kilometer zwemmen tijdens 11-bruggentocht

Voor de vierde keer werd afgelopen dinsdag de Zoeterwoudse 11-bruggentocht georganiseerd. Zo’n dertig deelnemers zwommen twee kilometer door de wateren van het dorp. Het gaat hier niet om het winnen, maar om de prestatie.

Vanaf het startpunt bij de boerderij van de familie Van Veen zwommen de deelnemers tot Weipoortseweg 90, beter bekend als ‘De Schuilhoeve’. Daar werden de handen van de zwemmers droog gemaakt en kregen ze een stempel. Daarna keerden ze om, zwommen ze bij Van Veen onder de brug door nog een stuk verder om verderop op de Weipoortse Vliet een tweede stempel te krijgen. Daarna zwommen de deelnemers terug naar het beginpunt waar ze als helden werden onthaald.

Het idee van de 11-bruggentocht ontstond in de coronaperiode. Destijds zwom men vaker in de Zoeterwoudse wateren. Daaruit ontstond het idee vanuit de familie Van Veen om de hele buurt uit te nodigen en gezamenlijk te gaan zwemmen. Er werd een route uitgestippeld en zo werd het idee van de 11-bruggentocht geboren. Inmiddels vindt de tocht ieder jaar plaats, mits de kwaliteit van het water het toelaat.

Advertentie

Maatschappij Nieuws Zoeterwoude


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×