Foto: Wijkvereniging Haagwegkwartier

Wijkvereniging pleit voor veilige Haagweg

De Haagweg in Leiden wordt dagelijks gebruikt door meer dan tienduizend mensen te voet, per fiets, auto, bus of vrachtwagen. Vooral het gedeelte tussen de kruising Da Costastraat en de spoorlijn is volgens de wijkvereniging Haagwegkwartier te smal om de toegestane 50 km/u te rijden, wat al tot diverse ongelukken heeft geleid. Daarom pleit de wijkvereniging bij de gemeente voor een verlaging naar 30 km/u en blijft aandacht hiervoor vragen.

Ook de gemeenteraad dringt inmiddels bij het college van burgemeester en wethouders aan op onderzoek naar de mogelijkheden voor een snelheidsverlaging. Door wijzigingen in landelijke regelgeving kunnen nu ook gebiedsontsluitingswegen in aanmerking komen voor een snelheidslimiet van dertig kilometer per uur.

De voltallige gemeenteraad stemde eerder deze maand in met een voorstel om uit te zoeken welke Europese subsidies Leiden kan binnenhalen voor snelheidsbeperkende maatregelen op zoveel mogelijk wegen. Het Europees Subsidie Servicepunt, dat Leiden net aan het opzetten is, krijgt de opdracht om een strategie te ontwikkelen om subsidie binnen te halen om de snelheid op zoveel mogelijk vijftigkilometerwegen te verlagen naar dertig kilometer per uur.

Advertentie

Leiden Maatschappij Politiek


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×