Het Leidse overhemd heeft een patroon met haring, hutspot en natuurlijk de Leidse sleutels. (Video: Brigit Disseldorp

Leidse ondernemer verkoopt 450 jaar Leidens Ontzet overhemd

Het is wit met rode accenten en heeft een patroon met rode sleutels, haringen en een pan hutspot. Het is de ‘450 jaar Leidens Ontzet shirt special edition’ van Bas de Wit Mode. Speciaal voor het 450-jarig bestaan van Leidens Ontzet worden nu ongeveer 400 van deze overhemden gemaakt.

Het overhemd is een gezamenlijk project van Bas de Wit en Rob Schalkers van A Fish Named Fred. De twee heren, en de vrouw van Bas de Wit, kwamen elkaar tegen op een beurs in Italië. Daar raakten zij aan de praat over Leiden en de viering van Leidens Ontzet en het 450-jarig bestaan daarvan. Hieruit ontstond het idee om een overhemd te ontwerpen die volledig in het teken staat van 450 jaar Leidens Ontzet.

Leiden en Lijnden
Het overhemd is bijna een volledig Leids product, behalve dat het shirt niet in Leiden is ontworpen, maar in Lijnden. “Die twee worden wel eens door elkaar gehaald”, vertelt Rob Schalkers van A Fish Named Fred. Zijn bedrijf is gevestigd in Lijnden, maar Schalker zelf heeft ook Leidse roots. Hij is geboren op de Magdalena Moonsstraat. “Leiden is nog steeds voor mij een mooie plek om heen te gaan”.

Vanaf dag één lijkt het shirt al populair te zijn. “Mensen reageren superenthousiast”, vertelt Bas de Wit. Zijn mailbox zit vol met bestellingen van het Leidse overhemd en in de winkel vragen mensen er ook vaak naar. Wie nog een overhemd wil moet snel zijn, er worden er uiteindelijk ongeveer 400 gemaakt.

Advertentie

Leiden Maatschappij


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×