Foto: Archief.

SP wil snel duidelijkheid over gerommel Corbulotunnel

De provinciale fractie van de SP wil in de commissievergadering van 4 september direct een inhoudelijke bespreking over de gerechtelijke uitspraak en de consequenties daarvan voor de provincie inzake de Corbulotunnel. De Provincie moet door het achterhouden van informatie 6 miljoen betalen aan bouwbedrijf Comol5. SP Statenlid Iris van de Kolk vraagt nu een debat aan.

Van de Kolk: ‘Deze gerechtelijke uitspraak heeft de nodige consequenties voor de Provincie waaronder dat er 6 miljoen over de balk gegooid moet worden omdat de provincie haar werk niet heeft gedaan. We willen van de gedeputeerde weten hoe dit heeft kunnen gebeuren en welke les hij hier uit leert. Ook hadden wij graag al in een eerdere fase meer details gehad over de zaak, desnoods in besloten kring.’

In de brief van GS staat dat de Provinciale Staten pas half oktober worden geïnformeerd over de vervolgstappen van GS, maar de uitspraak van de rechter heeft directe consequenties. Daarom wil de SP 4 september een bespreking over het achterhouden van informatie ten aanzien van het bestemmingsplan voor de realisatie van de Corbulo tunnel (N434) tijdens de aanbestedingsprocedure.

Advertentie

Politiek Regio


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×