Foto: Gemeente Oegstgeest.

Tips voor een schone en frisse gft-bak

De komende dagen blijft het droog en warm weer. Dit kan leiden tot problemen met de gft-bak, zoals nare geuren en ongedierte. De gemeente Oegstgeest heeft enkele handige tips samengesteld om de bak zo schoon en fris mogelijk te houden.

Allereerst is het aan te raden om de deksel van de gft-bak op een kier te laten staan. Dit kan bijvoorbeeld door een klein blokje ertussen te plaatsen. Op deze manier komt er voldoende lucht bij het afval, waardoor het rottingsproces minder snel op gang komt.

Daarnaast kan het helpen om wat klimop in de gft-bak te gooien. Klimop is namelijk giftig voor maden en vermindert daardoor de kans op vliegen aanzienlijk. Het is ook belangrijk om zo droog mogelijk afval weg te gooien. Laat gemaaid gras eerst drogen en laat etensresten uitlekken voordat je ze in de bak gooit.

Een andere tip is om vochtige laagjes etensresten af te wisselen met drogere laagjes tuinafval. Dit helpt om de bak frisser te houden. Verder is het verstandig om de gft-container in de schaduw te plaatsen om oververhitting te voorkomen.

Tot slot kan het helpen om een laagje droog tuinafval, stro of een krant op de bodem van de container te leggen. Dit voorkomt dat er resten achterblijven bij het legen van de bak.

Voor meer informatie over afval scheiden kun je terecht op www.gagoedoegstgeest.nl.

Advertentie

Maatschappij Oegstgeest


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×