Voorbijgangers mochten zelf de herinneringen in krijt opschrijven. (Video: Brigit Disseldorp)

Herinneringen aan docenten in krijt in Leidse binnenstad

Jongeren van Studio Moio zijn donderdag de straat op gegaan om aandacht te vragen voor de mentale gezondheid en werkomstandigheden van hun docenten. Jongeren maken zich zorgen over de toekomst van het onderwijs en de mensen die hierin werken. Op straat vroegen zij aan voorbijgangers wat hun mooiste herinnering is aan een docent. Deze herinneringen werden op meerdere plekken in de Leidse binnenstad met krijt op de grond geschreven.

De zorgen over de mentale gezondheid van docenten komt voort uit de kaders waarin de docenten moeten werken. Docenten willen vaak meer doen voor studenten, maar de kaders van het vakgebied houden hen daarin tegen. “Door die kaders worden studenten ook vaker gezien als statistiek dan een student of persoon”, vertelt Jayson Hellburg van Studio Moio. Met de krijt-actie wordt het belang van de docent benadrukt. Zo worden verhalen opgeschreven als: “Mijn Nederlands docent gaf verhalende lessen en inspireerde mij om docent te worden” of “Mijn docent geloofde in mij, ook al had ik moeite met leren”.

Studio Moio is een innovatielab dat gebruik maakt van de kracht van jonge mensen, vooral degenen die vastlopen in het huidige onderwijssysteem door gebrek aan ruimte. Deze jongeren herkennen de problemen waar docenten mee worstelen en willen helpen om oplossingen te vinden. In samenwerking met PS Theater, zijn de jongeren van Studio Moio begonnen met het organiseren van diverse acties om het probleem onder de aandacht te krijgen. Het PS Theater presenteert aankomende weken de voorstelling MOED waarin acteur en docent Mahfoud Mokaddem je meeneemt naar zijn klaslokaal op het mbo 1. In deze voorstelling staat ook de werkdruk en mentale gezondheid van docenten centraal.

Advertentie

Leiden Maatschappij Nieuws Onderwijs


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×