Stan van den Elzen in actie voor ZZ Leiden. (Foto: Marja van Tilburg)

Stan van den Elzen werkt bij ZZ Leiden aan zijn herstel

Stan van den Elzen blijft voorlopig bij ZZ Leiden Basketball. Aan het eind van afgelopen seizoen liep zijn contract van de 24-jarige forward eigenlijk af. Voor Van den Elzen eindigde het seizoen echter al in december 2023 vanwege een ernstige knieblessure. In januari is hij hieraan geopereerd. Voorlopig blijft hij bij ZZ Leiden om te revalideren. De club hoopt dat hij in november weer meespeelt.

“Na een zwaar jaar voelt het goed en vertrouwd om bij coach en staf terug te keren”, reageert Van den Elzen. “Ik heb me vanaf het begin heel erg thuis gevoeld in Leiden en kijk er naar uit om weer op het veld te staan voor de fans. Zij hebben me ook tijdens mijn blessure onvoorwaardelijk gesteund. Het herstel na mijn blessure en operatie verloopt goed en volgens planning.”

Beste
Coach Doug Spradley hoopt dat Van den Elzen weer snel kan aansluiten. “Voor zijn blessure was Stan in mijn ogen een van de beste Nederlandse spelers in de competitie. We geven hem de tijd om volledig te herstellen, zodat hij zijn vorm van voor zijn blessure weer kan bereiken. Het zal nog wel even duren.”

De selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball telt momenteel negen spelers: Lucas Kruithof, Roeland Schaftenaar, Jibbe Sicking, José Dimitri Maconda, Jordan Davis, Patrick Cartier, Tajinder ‘TJ’ Lall, Aaron Cook en Brad Greene. Hopelijk kan Stan van den Elzen binnenkort weer aan de selectie worden toegevoegd. In de komende dagen wordt de selectie verder aangevuld.

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×