Ook de eerste editie van de 112-dag was spectaculair. (Foto: Brigit Disseldorp)

Voorschotense hulpdiensten zijn klaar voor tweede 112-dag

Stichting Spuit 41 organiseert zaterdag 24 augustus voor de tweede keer een 112-dag. Op de landijsbaan in Voorschoten presenteren politie, brandweer en ambulance zich aan de jongste inwoners van het dorp. Het evenement duurt van 12.00 uur tot 16.00 uur en is gratis te bezoeken.

De tweede editie krijgt een extra feestelijk tintje. “Dit jaar bestaat het brandweermuseum vijf jaar en viert Stichting Spuit 41 haar vijftienjarig bestaan. Daar staan we bij stil”, vertelt organisator Jos van den Berg.

Wie precies wil weten wat er te zien is op het terrein van de ijsbaan moet vooral komen, vindt Van den Berg. Toch ligt hij vast een tipje van de sluier op. “De brandweer komt met hun nieuwste voertuig, voor het eerst publiekelijk te zien. De politie is er met noodhulpvoertuigen, ME-busje en arrestantenbusje. En er loopt een ‘boef’ rond”, vertelt hij.

In de stand van de ambulancedienst demonstreren medewerkers de werking van een defibrillator: AED. Ook is er van alles te eten en te drinken. “Genoeg te zien en te doen voor de kinderen en hun ouders dus”, belooft Van den Berg.

Organisator Jos van den Berg vertelt aan presentator Elmar Bus over de 112-dag.

Advertentie

Maatschappij Voorschoten


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×