Dina Diamand las vorig jaar ook voor tijdens de Pride Leiden. (Foto: BplusC)

Dragqueen Dina Diamond leest weer voor tijdens Pride Leiden

Net als vorig jaar houdt dragqueen Dina Diamond een voorleesuurtje op de dag van de Pride Leiden. Ouders en hun kinderen vanaf 4 jaar zijn op zaterdagmiddag 7 september welkom in Het Leidse Volkshuis. Op initiatief van BpluC vertelt Diamond dit jaar het verhaal van Prinses Kevin, een jongen die besluit een jurk aan te trekken.

Vorig jaar zorgde de aankondiging van het voorleesmoment van de dragqueen voor landelijke onrust. De gemeente stelde een noodverordening in rond de bibliotheek, waar Diamond toen voorlas, om te voorkomen dat demonstranten en tegen-demonstranten het kinderevenement verstoorden.

Prinses Kevin is geschreven door Michaël Escoffier. Diamond vertelt het verhaal van Kevin, een jongen die besluit om zich als prinses te verkleden. Ongeacht wat anderen ervan denken, is Kevin vastbesloten om zijn eigen pad te volgen en zijn eigen keuzes te maken. Met een geleende jurk, juwelen, en schoenen van zijn zus, en wat make-up van zijn moeder, is Kevin klaar om de wereld te laten zien dat iedereen de vrijheid moet hebben om te zijn wie ze willen zijn.

Het voorleesmoment vindt dit jaar plaats in Het Leidse Volkshuis, Apothekersdijk 33 in Leiden. De deuren gaan om 13.15 uur open. Diamond begint om 13.30 uur met voorlezen.

Advertentie

Cultuur Leiden Maatschappij


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×