Deze vlaggen zijn er al klaar voor. (Foto: Robbert Beurse)

3 October Vereeniging zamelt stoffen in voor duurzame feestversiering

De 3 October Vereeniging wil de viering van 450 jaar Leidens Ontzet niet alleen grootst, maar ook duurzaam maken. In een oproep op social media roept de vereniging Leidenaren op rode en witte stoffen in te leveren zodat hier duurzame feestversiering van gemaakt kan worden.

Leidenaren moeten hierbij denken aan oude lakens, tafelkleden of ander textiel. Deze stoffen zullen door bewoners van verzorgingshuizen en in de Huizen van de Buurt worden omgetoverd tot feestelijke vlaggen en decoraties. De versieringen worden hierna verspreid door de stad.

Inzamelen
De stoffen kunnen tot uiterlijk vrijdag 30 augustus worden ingeleverd bij de Huizen van de Buurt van Incluzio, waar een speciale mand klaar staat. Ook zijn er verschillende basisscholen waarvan de leerlingen actief stoffen inzamelen iop hun school.

Samen
Het verzamelen, vermaken en versieren van de stad is een gezamenlijk initiatief van de 3 October Vereeniging, Groenoord Zorgt, Topaz, Incluzio en de DZB. “Door samen te werken en onze krachten te bundelen, zorgen we ervoor dat heel Leiden betrokken wordt bij het Feest der Feesten” , vertelt Youri Hagemann, commissaris van de Jubileumcommissie van de 3 October Vereeniging.

Campagne
Het inzamelen en vermaken van stoffen is onderdeel van de Versierd, Verleid, Ontzet!-campagne van de 3 October Vereeniging. Met deze campagne wil de Vereeniging de stad zo rood-wit mogelijk kleuren. De komende tijd worden meer initiatieven onthuld die bijdragen aan het versieren van de stad.

Advertentie

Leiden Maatschappij


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×