Op de 112-dag werd het werk van hulpdiensten gedemonstreerd. (Video: Brigit Disseldorp)

Tweede editie 112-dag Voorschoten: 'Zien wat er is in hulpverlenings-land'

Na het succes van vorig jaar, vond zaterdag de tweede editie van de 112-dag in Voorschoten plaats. Bij IJsclub Voorschoten konden de bezoekers kijken bij het werk van hulpdiensten zoals de brandweer, ambulance en politie.

Voor het terrein van de IJsclub in het dorp stonden verschillende voertuigen van de hulpdiensten opgesteld. Bezoekers konden zelf plaatsnemen in de voertuigen en verder op het terrein konden ook spelletjes gespeeld worden met brandweerslangen. Ook stond er een cabine opgesteld waarin een woningbrand nagebootst werd. De mensen in de cabine moesten dan zien te ontsnappen aan een brand, die ontstond door een brandende televisie.

De 112-dag werd georganiseerd door de vrijwilligers van Stichting ‘Spuit 41’ en het Brandweermuseum Voorschoten. Zij hadden dit jaar ook iets te vieren: De stichting bestaat dit jaar 15 jaar en het Brandweermuseum 5 jaar. Om die reden werd de 112-dag ook iets uitgebreid met onder andere gratis poffertjes.

De twee succesvolle edities van de 112-dag zijn motivatie genoeg om een nieuwe Voorschotense traditie in het leven te roepen. Of deze doorgang kan vinden en of deze dan ook bij de IJsclub plaatsvindt, zal in de loop van het jaar duidelijk worden.

Advertentie

112 Maatschappij Voorschoten


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×