De opening is niet in het Academiegebouw maar in de Pieterskerk in Leiden. (Foto: Robbert Beurse)

Iedereen is welkom bij opening academisch jaar

Iedereen is welkom bij de officiële opening van het academische jaar. Aanstaande maandag is het zover. In de Pieterskerk in Leiden wordt stilgestaan bij het feit dat voor studenten en docenten de zomervakantie voorbij is en de lessen aan de universiteit weer gaan starten.

Traditioneel heeft de bijeenkomst een thema. Dat is dit jaar ‘Science for Policy’. Tijdens de opening zullen studenten, medewerkers en partners van de universiteit vertellen over opzienbarende en inspirerende samenwerkingsprojecten tussen de Universiteit Leiden en lokale, regionale, landelijke en internationale bestuurders en beleidsmakers.

Beleid
Keynote speaker is Corien Prins, voorzitter van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid en hoogleraar Recht en Informatisering aan de Universiteit Tilburg. Zij legt in haar speech uit dat wetenschap naar beleid brengen belangrijk, maar ook complex is. Dit doet ze aan de hand van een aantal vragen die komen kijken bij ‘science for policy’.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar in de Pieterskerk. Vooraf aanmelden is verplicht. De bijeenkomst is ook te volgen via een livestream op de Spaanse Trappen in Wijnhaven in Den Haag, waar de Haagse Campus van de Universiteit Leiden is gevestigd.

Advertentie

Leiden Maatschappij Onderwijs


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×