Het Koffiehuisje in Wassenaar. (Foto: Robbert Beurse)

Gemeente krijgt Koffiehuisje niet verkocht: prijs gaat omlaag

De gemeente Wassenaar krijgt het Koffiehuisje aan de Buurtweg 116 maar niet verkocht. Er waren wel geïnteresseerden, maar geen enkele kandidaat voldeed aan alle voorwaarden die de gemeente aan de verkoop heeft gesteld. Door de prijs te verlagen hoopt ze op meer interesse om zo de kans een geschikte koper te vinden te vergroten.

Het pand staat ongeveer een jaar te koop. Naast een minimale prijs, zal een koper ook een plan moeten overleggen dat past binnen het bestemmingplan en moet de nieuwe eigenaar een Bibob-procedure doorlopen. Met die strenge regels wil de gemeente, die eigenaar van het pand is, voor transparantie zorgen. Het leidde echter vooral tot weinig interesse.

Drempel
“Navraag heeft uitgewezen dat de prijs een grote drempel is geweest om in te schrijven. Daarnaast werd aangegeven dat het opstellen van een exploitatieplan bij inschrijving ook een grote drempel was, waardoor potentiële kopers afzagen van een bieding”, zegt een woordvoerder van de gemeente.

De gemeente Wassenaar verlaagt alleen de prijs. “Het bestemmingsplan en de vergunning van lichte horeca blijven onveranderd en daarmee blijft de bestemming hetzelfde als destijds met de omwonenden besproken is.”

Advertentie

Maatschappij Politiek Wassenaar


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×