Een van de leerlingen mocht het lintje doorknippen. (Video: Brigit Disseldorp)

Nieuwe vleugel Rijnlands Lyceum Wassenaar geopend

De nieuwe vleugel van het Rijnlands Lyceum in Wassenaar is af en klaar voor gebruik. Woensdag werd hij officieel geopend door wethouder Ritske Bloemendaal en een leerling van de school. Dankzij deze uitbreiding biedt het pand nu ruimte voor driehonderd extra internationale leerlingen.

In september 2019 opende het Rijnlands Lyceum Wassenaar haar deuren voor internationale studenten onder de naam ‘Internationale School Wassenaar – Rijnlands Lyceum’. Hierbij groeide het leerlingenaantal van 800 naar 1100. “We zijn ongelofelijk trots en dankbaar dat we nu plek hebben voor zoveel leerlingen”, zegt rector Wendy Groen kort na de opening.

Bloemendaal is trots dat de uitbreiding er op zo’n korte termijn kon komen. “We hebben dit twee jaar geleden in de gemeenteraad besloten, en nu is het klaar. Dat is echt fantastisch”, zegt hij.

De vleugel werd op traditionele wijze geopend met het doorknippen van een lint. Daarna mochten leerlingen en andere belangstellenden een kijkje nemen in het nieuwe schooldeel.

Advertentie

Maatschappij Onderwijs Wassenaar


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×