Noodopvang Van der Valk aan de Veurseweg 180 in Voorschoten. (Foto: Redactie)

Noodopvang Van der Valk in Voorschoten doet mee aan Burendag

Buurtbewoners van noodopvanglocatie Van der Valk hotel De Gouden Leeuw in Voorschoten kunnen op Burendag een kijkje komen nemen in het asielzoekerscentrum. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers, de Immigratie- en Naturalisatiedienst, de Dienst Terugkeer en Vertrek en VluchtelingenWerk, doen op zaterdag 28 september mee aan Burendag. Net als ruim honderd andere opvanglocaties zetten zij tussen 13.00 en 16.00 uur hun deuren open voor de buurt.

Bezoekers kunnen van dichtbij zien hoe het leven en werken op een opvanglocatie is en het gesprek aan gaan met medewerkers en bewoners. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd, zoals rondleidingen, workshops en kinderactiviteiten. Daarnaast vertellen medewerkers en bewoners graag meer over hun dagelijkse activiteiten en hoe ze bekend worden met de Nederlandse cultuur en taal.

Sinds 2015 organiseren COA, IND, DTenV en VluchtelingenWerk op Nationale Burendag de Open azc dag. Dat de asielopvang onder druk staat is bekend. Er is een flink tekort aan duurzame opvangplekken waardoor we afhankelijk zijn van veel tijdelijke noodopvang. Maar ook in die hectische omstandigheden maken medewerkers en bewoners er in het dagelijkse leven het beste van. “Daarom vinden we het belangrijk om ook dit jaar een Open dag te organiseren waarbij ontmoetingen met zowel vluchtelingen als de medewerkers die op deze locaties werken centraal staan”, zegt een woordvoerder van het COA.

De opvanglocatie is gevestigd aan de Veurseweg 180 in Voorschoten.

Advertentie

Maatschappij Voorschoten


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×