Robbert Strijk. (Video: Redactie en foto: D66)

Robert Strijk voorgedragen als wethouder in Eindhoven

Leidenaar Robert Strijk (D66) is door de fractie van D66 Eindhoven voorgedragen als kandidaat-wethouder voor Eindhoven.

Als de gemeenteraad van Eindhoven op 10 september instemt met de benoeming en Strijk voor de integriteitstest slaagt, wordt hij verantwoordelijk voor de portefeuilles hoger- en beroepsonderwijs, mobiliteit, binnenstad en Design District.

Robert Strijk is acht jaar wethouder geweest in Leiden en vier jaar gedeputeerde in de provincie Utrecht. Tussendoor was hij enkele maanden waarnemend burgemeester in Zwijndrecht.

Robert Strijk: ‘Ik vind het een eer en bijzonder leuk om in zo’n dynamische stad en regio als Eindhoven aan de slag te gaan als wethouder. Met een interessante en belangrijke portefeuille: mobiliteit, de binnenstad en het beroepsonderwijs. Ik realiseer me dat ik op een rijdende trein stap, met een ingewerkt Collegeteam en over de helft van de raadsperiode. Ik kijk er naar uit me zo snel mogelijk in te werken, de mensen en de stad te leren kennen en bij te dragen aan de uitdagingen waar deze stad en regio voor staan. Ik ben actief op zoek naar woonruimte in Eindhoven en hoop zo snel mogelijk permanent in Eindhoven te wonen.’

Advertentie

Leiden Maatschappij Politiek


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×