Vijf studenten kwamen van Universiteit Leiden. (Foto: Universiteit Leiden)

Leidse studenten winnen vijf prijzen bij wiskundewedstrijd

Twee Second Prizes, twee First Prizes en zelfs een Grand Grand First Prize. Dat is de winst van vijf Leidse wiskundestudenten en hun teamleider tijdens de International Mathematics Competition for University Students 2024 in Bulgarije. Nooit eerder won een Nederlander een Grand Grand First Prize. Casper Madlener vestigde hiermee dan ook meteen een Nederlands record.

Aan de internationale wiskundewedstrijd in Blagoevgrad namen 401 studenten van meer dan 110 internationale universiteiten deel. Vijf studenten kwamen van Universiteit Leiden: bachelorstudenten Lance Bakker, Casper Madlener en Lars Pos en masterstudenten Tobias Schnieders en Samuel Tiersma. En ze kwamen allemaal naar huis met een medaille. Pos en Schnieders wonnen beide een Second Prize, Bakker en Tiersma een First Prize. Madlener behoorde tot de top en eindigde als vierde van alle deelnemers.

Nakijkfouten
Tijdens de twee examendagen kregen de studenten tien wiskundeproblemen voorgelegd. De meeste van deze opgaven waren ingezonden door de teamleiders. Het eerste probleem op dag 1 kwam van Mike Daas, begeleider van het Leidse team en promovendus bij het Mathematisch Instituut.

Het volledige Leidse team is dit jaar op de 13e plaats in het universiteitenklassement geëindigd.

Advertentie

Leiden Maatschappij


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×