(Foto's: Paul Aalbers)

De Vlietloop is na vijf jaar 'helemaal terug'

De vijfenveertigste Vlietloop werd zondag 1 september gehouden in en rond Voorschoten. Op het programma stonden een kinderloop van twaalfhonderd meter, de vijf en de tien kilometer en de tien Engelse mijl, zo’n zestien kilometer. Door verschillende omstandigheden vond de laatste editie van de Vlietloop in 2019 plaats.

In 2020 ging de loop niet door vanwege corona maar waarom ging die daarna niet door? Robert Laan, voorzitter van de organisatiecommissie: “Ja, dat is best lastig geweest. Die coronaperiode heeft, niet alleen bij ons, maar in heel Nederland voor veel organisaties betekent dat er een soort trendbreuk is in de jaarlijkse ritueel wat je uitvoert. Dus die drie jaar dat we niet mochten draaien, heeft betekent dat er heel veel mensen eigenlijk niet meer aan de Vlietloop verbonden waren qua organisatie. En toen wij vorig jaar opnieuw wilden opstarten was er eigenlijk te weinig kader om het goed neer te zetten.”

Organisator Robert Laan over de Vlietloop.

Vanouds
Dit jaar kreeg de organisatie wel voldoende mensen op de been om de loop te organiseren. Met rond de duizend deelnemers was ook dat ongeveer als vanouds. Robert Laan: “De Vlietloop zit zo altijd tussen de negenhonderd en elfhonderd lopers in.”

Brug
Tijdens de loop van dit jaar deed zich nog een probleem voor: in het parcours werd de Hooghkamerbrug geopend. Dat was voor Robert Laan in de week voor de loop een schrikbeeld geweest: “Dat ik dacht, het zal toch niet. Kan me in het verleden niet herinneren dat de brug ooit open geweest is.” De organisatie kon er tijdens deze loop weinig meer aan doen. Volgend jaar gaan ze daar zeker aan werken.

Op de site van de Vlietloop kun je alle uitslagen vinden.

Advertentie

Sport Voorschoten


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×