(Foto: Pixabay)

Nog vier kanshebbers Oud Leidenprijs 2024

De jury voor de Oud Leidenprijs 2024 heeft de genomineerden voor de prijs bekend gemaakt. Het zijn, in willekeurige volgorde: Rob van den Berg met Een passie voor precisie, Marcel Leechburch Auwers en Evelyn de Regt met De Leidse architect W.C. Mulder, Agnes van Steen met Van liefdadigheid naar abortusstrijd en Gert Jan Veerman met De halfbroer van Dolle Mina.

De komende maanden beraadt de jury zich nader en draagt eind oktober de uiteindelijke winnaar voor aan het bestuur van de Historische Vereniging Oud Leiden (HVOL). Tijdens de diesviering op 2 november 2024 wordt de winnaar officieel bekendgemaakt. De prijs omvat een geldbedrag en een oorkonde.

Jury
De jury voor de wetenschapsprijs 2024 staat onder voorzitterschap van hoogleraar stadsgeschiedenis Ariadne Schmidt. De andere juryleden zijn Olga van Marion (universitair docent Leiden University Centre for the Arts in Society), Pieter Slaman (universitair docent universiteits- en onderwijshistorie), Cor de Graaf (adjunct-directeur Erfgoed Leiden en
omstreken) en Jan Postma (historicus en oud-burgemeester van Leiden).

Spreiding
Aanvankelijk werd eens in de vijf jaar zowel een publieks- als wetenschapsprijs uitgereikt. Het ritme van de prijsuitreiking is met ingang van dit jaar veranderd om tot een betere spreiding te komen. Jaarlijks wordt nu om en om een wetenschaps- en publieksprijs uitgereikt.

Dit jaar is als eerste de wetenschapsprijs aan de beurt. De jury heeft gekeken naar vele wetenschappelijke publicaties over de Leidse geschiedenis uit 2022 en 2023. Er was een rijk en gevarieerd aanbod. Kandidaten konden tot 1 juni worden voorgedragen.

Komend jaar is het de beurt aan de publieksprijs. Kandidaten kunnen nog tot medio 2025 worden voorgedragen via: oudleidenprijs@oudleiden.nl.

Advertentie

Cultuur Leiden Maatschappij


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×