De bankjes zijn te herkennen aan bordjes met een tekst en QR code. (Foto: 113 Zelfmoordpreventie)

Bankjes voor een goed gesprek in Leiderdorp

Sinds september 2022 staan er door heel Nederland meer dan duizend speciale ‘1K Z1E J3’ bankjes, die ruimte bieden voor een goed gesprek, waarin je iemand écht ziet. Ook in Leiderdorp zijn deze bankjes nu op meerdere plekken terug te vinden. Donderdag wordt het bankje in de Houtkamp officieel onthuld. De gemeente Leiderdorp sluit zich hiermee aan bij de landelijke 113-campagne ‘Ik zie je’.

Dit is een initiatief dat zich richt op het bespreekbaar maken van zelfmoordgedachten en het bevorderen van mentale gezondheid. De bankjes zijn te herkennen aan een plaatje met de tekst ‘een goed gesprek begint met iemand écht zien’, het ‘1K Z1E J3’ logo en een QR code.

Onbesproken
Het idee om de plaatjes ook op Leiderdorpse bankjes te bevestigen, kwam van ervaringsdeskundige Sven. Hij weet uit eigen ervaring hoe belangrijk het is om met elkaar het gesprek aan te gaan. Wethouder Daan Binnendijk licht toe: “Wij vinden het belangrijk om hieraan deel te nemen. Gedachten over zelfdoding blijven te vaak onbesproken. Dit terwijl juist openheid en herkenning over dit onderwerp nodig is. Door ons als gemeente te verbinden aan deze campagne, hopen wij bij te dragen aan een Leiderdorp waar iedereen zich gezien en gehoord voelt.”

Hulp
Incluzio is in Leiderdorp de organisatie waar inwoners snel de juiste ondersteuning kunnen krijgen. Bij Incluzio kunt u terecht voor al uw sociale hulpvragen. Dit is vrijblijvend, zonder doorverwijzing of indicatie en zonder eigen bijdrage. Incluzio is te bereiken via: www.incluzioleiderdorp.nl/contact

Denk je aan zelfdoding? Neem 24/7 gratis en anoniem contact op met 113 zelfmoordpreventie via 0800 0113 of chat op 113.nl

Advertentie

Leiderdorp Maatschappij Politiek


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×