Dakisolatie helpt warmte binnen en kou buiten te houden. (Foto: Pixabay)

Voorschoten helpt eigenaren bij woningisolatie

De eigenaren van bijna tweehonderd woningen in Voorschoten krijgen binnenkort een brief van de gemeente waarin staat dat ze recht hebben op een tegemoetkoming in de kosten als ze een deel van hun woning laten isoleren. Zij kunnen kiezen voor isolatie van de bodem, de vloer, het glas of de binnenzijde van het dak. Omdat de gemeente hiervoor geld kreeg van het Rijk, zijn er wel bepaalde voorwaarden.

De regeling geldt voor eigenaren van grondgebonden koopwoningen (meestal een eengezinswoning) met een WOZ-waarde die lager is dan 506.000 euro en die minder energiezuinig zijn (energielabel D, E, F, G of vergelijkbaar). Deze eigenaren kunnen een financiële bijdrage voor isolatie aanvragen wanneer zij een brief krijgen van de gemeente.

Wie?
De eerste groep inwoners die mogelijk in aanmerking komt voor een isolatiemaatregel bestaat uit woningeigenaren die energietoeslag ontvangen. Zij kunnen een financiële bijdrage voor isolatie aanvragen van maximaal 3.000 euro. De huishoudens die aan de voorwaarden voldoen hebben al een brief van de gemeente gekregen.

In oktober 2024 schrijft de gemeente inwoners aan die onder de voorwaarden vallen in de wijken Centrum, Dobbewijk en de Vlietwijk. Deze groep kan een bedrag aanvragen van maximaal 1.270 euro voor het treffen van een isolatiemaatregel. Als na behandeling van alle aanvragen nog geld van het Rijk over is, stuurt de gemeente brieven aan woningeigenaren in andere wijken van Voorschoten.

Adviesbureau Duurzaam Bouwloket voert de aanpak voor de gemeente uit. Het bureau behandelt de aanvragen in volgorde van binnenkomst.

“Dankzij de bijdrage van het Rijk kunnen wij 197 woningeigenaren helpen met het omlaag brengen van hun energierekening en het verhogen van hun wooncomfort”, legt wethouder Hubert Schokker uit. “Dat is goed nieuws voor de portemonnee van deze huishoudens. Maar ook gemeentebreed is het belangrijk, want het biedt de mogelijkheid om in Voorschoten een volgende slag te slaan in de verduurzamingsopgave. Dus kreeg u of krijgt u een brief van de gemeente? Laat deze mooie kans om uw energierekening omlaag te brengen niet lopen en maak gebruik van dit aanbod!”

Advertentie

Maatschappij Politiek Voorschoten


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×