Bij deze oefening moesten beknelde passagiers bevrijd worden. (Foto: Regio Leiderdorp)

Brandweer oefent bij oude kazerne Leiderdorp

De vrijwilligers van de brandweer Leiden Noord, bestaande uit de oude kazerne Leiderdorp en Oegstgeest, hebben dinsdagavond twee oefeningen gehouden bij voormalige kazerne aan de Simon Smitweg in Leiderdorp.

De training startte om 19.30 uur. Volgens het scenario was een kraanmachinist boos omdat hij niet betaald was voor zijn diensten. Hij drukte met zijn kraan de auto van zijn opdrachtgever naar de grond zodat de bestuurder niet meer weg kon rijden. Tussendoor bleef de machinist roepen: “Eerst betalen”. Bij de actie van de machinist deukte het dak zover in dat van de drie inzittenden zeker twee personen bekneld raakte. De brandweer heeft het tweetal bevrijd uit hun benarde positie door enkele onderdelen van de auto weg/open te knippen.

Oefening twee draaide om behendigheid. De graafmachine stond midden op de weg. Zonder mondelinge communicatie moest er een brandslang onder de graafmachine door gelegd worden. Met gereedschap werd de machine beetje bij beetje opgetild en konden de manschappen de slang onder de graafmachine door halen.

De brandweer kijkt terug op een geslaagde oefening.

Advertentie

112 Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×