Waterpoloers in actie. (Foto: ZVL-1886)

ZVL-1886 klaar voor eerste Sleutelstad Waterpolotoernooi

ZVL-1886 organiseert aankomend weekend, op 7 en 8 september, de eerste editie van het Sleutelstad Waterpolotoernooi. Dit nieuwe toernooi markeert de start van het eredivisie waterpoloseizoen 2024-2025 en brengt maar tweehonderd waterpolospelers samen in de Leidse zwembaden. Het toernooi, dat zowel de eredivisie dames als heren verwelkomt, belooft volgens de organisatie een ‘sportief spektakel’ te worden.

Het idee voor het Sleutelstad Waterpolotoernooi ontstond na een periode zonder een officieel openingstoernooi voor de eredivisie. In het verleden werd het seizoen traditioneel afgetrapt met het Hengelo-toernooi, dat al enige jaren niet meer werd georganiseerd. ZVL-1886 erkende de behoefte aan een nieuw toernooi en greep de kans aan om een nieuwe traditie te starten in de regio Leiden.

Zwembaden
Tijdens deze eerste editie van het Sleutelstad Waterpolotoernooi nemen zes van de acht eredivisieteams bij de dames deel, terwijl elf van de twaalf herenteams afreizen naar Leiden om hun seizoen te beginnen. Het toernooi vindt plaats in twee zwembaden en biedt een unieke gelegenheid voor zowel spelers als toeschouwers om het nieuwe seizoen op een energieke en competitieve manier te starten. De dames spelen de wedstrijden in zwembad De Zijl en de heren in combibad De Vliet.

Eerder, op 1 september j.l., werd het eredivisieseizoen al officieel geopend met een jeugdtoernooi waaraan 17 teams deel-namen. Het Sleutelstad Waterpolotoernooi bouwt voort op deze succesvolle start en legt de basis voor een nieuw sportief hoogtepunt aan het begin van het waterpoloseizoen.

Advertentie

Leiden Maatschappij Sport


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×