Keet de keet. (Foto: Brigit Disseldorp)

Keet staat vanaf zondag in het Beethovenpark

De omgebouwde bouwkeet van de gemeente Leiden waarin informatie over klimaatadaptatie en biodiversiteit te vinden is, Keet, staat binnenkort in het Beethovenpark. Van zondag 8 tot en met donderdag 12 september is Keet te vinden in het park in de Fortuinwijk.

Keet laat zien wat de gemeente doet en wat inwoners zelf kunnen doen om Leiden ‘leefbaar te houden. Keet heeft verschillende kanten. De ene kant van Keet laat zien wat we in Leiden doen aan klimaatadaptatie (wat we doen om de stad koel en droog te houden) en wat inwoners zelf kunnen doen. De Leidse watertafel van Keet laat bijvoorbeeld zien wat er precies gebeurt als er een flinke stortbui valt in Leiden. “Je ziet in één oogopslag hoe belangrijk het is dat al het water weg kan stromen zodat we geen natte voeten krijgen”, vertelt een woordvoerder van de gemeente.

De andere kant van Keet gaat over de biodiversiteit, de flora en fauna in Leiden. “Doe bijvoorbeeld het zeven soorten spel en verbind de zeven soorten met hun leefgebied. Bekijk video’s over de biodiversiteit in onze stad, leer onze stadsdieren en hun leefgebieden kennen en ontdek wat je zelf kunt doen om de stadsnatuur te verbeteren.”

Keet
Keet reist door Leiden. Eerder stond ze op het Stadhuisplein en in de Merenwijk. Na het Beethovenpark reist Keet verder naar de Hortus Botanicus (vrijdag 13 tot en met zondag 15 september), de Garenmarkt (zondag 15 tot en met zaterdag 21 september) en Park Kweeklust (zondag 22 tot en met zondag 29 september).

Op woensdag- en zaterdagmiddag zijn er ‘Keetkundigen’ aanwezig die bezoekers te woord staan, kinderen hepen bij de spellen en zorgen dat er koffie bij elkaar kan worden gefietst. Maar ook als de Keetkundigen er niet zijn, valt er bij Keet veel te ontdekken.

Advertentie

Duurzaamheid Leiden Maatschappij


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×