Dikke Banden Race. (Foto: Andor Kranenburg)

Ook dit jaar weer Dikke Banden Race tijdens Leidens Ontzet

Wegens het succes van de eerste editie, vorig jaar, is er ook dit jaar weer een Dikke Banden Race tijdens de viering van Leidens Ontzet. Op zondag 29 september vindt de tweede editie van het kinderevenement plaats.

De organisatie is opnieuw in handen van wielervereniging LRTV Swift, de 3 October Vereeniging, wielerploeg Visma – Lease a Bike en Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid. “Waar vroeger door prominenten op de het Rapenburg werd gefietst, is het nu aan de jeugd. Kinderen in de leeftijd van 3 t/m 12 jaar kunnen hun fiets pakken om tegen leeftijdsgenoten een ware race te rijden op een parcours rondom het Van der Werfpark. Voor de kleinste jeugd (2 t/m 4 jaar) is er een spectaculaire loopfietsenwedstrijd”, vertelt Femke Eisma van de 3 October Vereeniging.

De wedstrijd wordt gereden op een ‘gewone’ fiets en niet op een racefiets met dunne banden. Deelname is gratis. Alle deelnemers krijgen een aandenken en voor de winnaars van iedere race zijn er natuurlijk prijzen.

De start is op de Raamsteeg, daarna rijden ze over de Doezastraat en de Steenschuur. De finish is bij het Kruidschip (aan het Garenmarktplein). De kinderen rijden één of meerdere ronden afhankelijk van de leeftijd.

Programma
10.00 uur: Loopfietsen Race 2 – 4 jaar
10.40 uur: Parcours open voor alle deelnemers om te verkennen
11.00 uur: 5 – 6 jaar
11.30 uur: 7 – 8 jaar
12.00 uur: 9 – 10 jaar
12.30 uur: 11 – 12 jaar

Wielrenster Lisa van Belle, enkele weken geleden nog winnares van een bronzen medaille op de Olympische Spelen en lid van LRTV Swift, zal aanwezig zijn als ‘voorrijder’ en ook haar broer Visma – Lease a Bike-wielrenner Loe van Belle doet zijn best om erbij te zijn.

Net als vorig jaar zal het startschot worden gegeven door de directeur van wielerploeg Visma – Lease a Bike, Richard Plugge.

Vooraf aanmelden is verplicht en kan via de website van het evenement.

Advertentie

Leiden Maatschappij


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×