(Foto: Zorg en Zekerheid Leiden)

ZZ Leiden strijdt om eerste prijs van het nieuwe basketbalseizoen

Vanavond (woensdag 11 september) begint het nieuwe basketbalseizoen voor Zorg en Zekerheid Leiden met een belangrijke wedstrijd. In Arena 1574 neemt de regerend landskampioen het op tegen Heroes Den Bosch, de winnaar van de beker. De inzet is de Nederlandse SuperCup. De wedstrijd start om 20.00 uur. Het is de negende keer dat de Leidse formatie strijdt om deze prijs, waarvan het team vier keer eerder als winnaar uit de bus kwam.

De wedstrijd tussen Zorg en Zekerheid Leiden en Heroes Den Bosch geldt als een klassieker in het Nederlandse basketbal. Afgelopen seizoen stonden beide ploegen nog tegenover elkaar in de finale van de nationale play-offs, waar Leiden met een 3-1 overwinning de landstitel wist te veroveren. Dit was de derde landstitel in vier jaar voor de Leidse ploeg.

De Nederlandse SuperCup, die in 2011 werd geïntroduceerd, opent traditioneel het seizoen met een wedstrijd tussen de landskampioen en de bekerwinnaar. De eerste editie vond plaats in Utrecht, waar ZZ Leiden Donar Groningen met 66-60 versloeg. Ook in de tweede editie ging de SuperCup naar Leiden, na een 57-67 overwinning op Heroes Den Bosch in hun eigen hal. Na enkele jaren zonder winst, waarin de SuperCup naar Den Bosch, Donar en Landstede Hammers ging, pakte Leiden in 2021 opnieuw de beker na een 87-74 overwinning op Basketbal Academie Limburg. In 2023 herhaalde Leiden dit succes door Landstede Hammers met 62-57 te verslaan.

De wedstrijd van vanavond is een eerste belangrijke test voor beide teams in aanloop naar het nieuwe seizoen. Zowel Zorg en Zekerheid Leiden als Heroes Den Bosch hebben recent oefenwedstrijden tegen Belgische teams verloren, maar die wedstrijden geven nog geen volledig beeld van de krachtenverhoudingen. Wel is bekend dat voormalig ZZ Leiden-speler Luuk van Bree dit seizoen voor Heroes Den Bosch uitkomt, net als Troy Koehler, die overkwam van Den Helder Suns.

De SuperCup biedt daarnaast een mooie gelegenheid voor de fans om het vernieuwde team van Zorg en Zekerheid Leiden aan het werk te zien.

Advertentie

Sport


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×