(Foto: Marc Wonnink en video: Brigitte Disseldorp)

Gemeente Leiderdorp opent deuren voor toekomstige raadsleden

Tijdens een bijeenkomst in het gemeentehuis van Leiderdorp maandagavond kregen ongeveer twintig inwoners de kans om kennis te maken met het werk van de gemeenteraad. Na een informeel moment met koffie en thee, waar deelnemers elkaar konden leren kennen, werden zij welkom geheten in de raadzaal door burgemeester Tjarda Struik. De avond was bedoeld om inwoners enthousiast te maken voor het raadswerk in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2026.

Quiz
Na het welkomstwoord van de burgemeester volgde een interactieve quiz met vragen over de gemeente, zoals het aantal inwoners en gemeentelijke termen zoals ‘presidium’ en ‘quorum’. De avond bood ook de gelegenheid om kennis te maken met de verschillende politieke partijen in Leiderdorp. De deelnemers kregen van alle partijen een korte pitch over hun standpunten en beleid. Het doel was om inwoners te informeren en te motiveren om zelf politiek actief te worden.

Veiligheid
Hugo Langenberg, raadslid voor de Lokale Partij Leiderdorp (LPL), benadrukte het belang van nieuwe aanwas in de gemeenteraad. Hij gaf aan dat sommige raadsleden al jarenlang in de raad zitten, waaronder hijzelf, en dat ‘nieuw bloed’ belangrijk is om de lokale politiek fris en dynamisch te houden. Op de vraag of hij wel eens te maken heeft gehad met bedreigingen, zoals elders in het land steeds vaker voorkomt, antwoordde Langenberg: “Zelden, het raadswerk is voor mij nog steeds leuk en uitdagend.”

Stimulans
De informatieavond was een initiatief van de gemeente om meer mensen te betrekken bij de lokale politiek. Inwoners die regelmatig ideeën hebben over wat er beter kan in hun gemeente, worden opgeroepen om te overwegen zich kandidaat te stellen voor de verkiezingen van 2026.

Advertentie

Leiderdorp Politiek


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×