Peter de Geus met zijn vrouw nemen de prijs in ontvangst. (Foto: Gemeente Wassenaar)

Peter de Geus wint Wassenaarse Monumentenprijs 2024

Peter de Geus heeft woensdagavond tijdens Open Monumentenavond de Wassenaarse Monumentenprijs 2024 gewonnen. De Geus krijgt de prijs vanwege zijn jarenlange activiteiten als amateurarcheoloog in Wassenaar.

De gemeente spreekt van een ‘gepassioneerde bewaker van cultureel erfgoed wiens werk diep verweven is met de geschiedenis van Wassenaar’. Zijn liefde voor geschiedenis ontstond al als kleine jongen. “Toen zijn vader hem meenam naar historische plekken en hem het belang van erfgoed leerde te waarderen”, vertelt een woordvoerder van de gemeente.

Door de jaren heen heeft De Geus veel betekend voor de archeologie in Wassenaar. Hij was betrokken bij verschillende projecten, zoals de opgravingen bij Ter Weer, de ontdekking van een Bronstijdgraf in het Wassenaarse Weteringpark in 1987 waar hij hij deze vondst melde aan bij de burgemeester, de provinciaal archeoloog en het Instituut voor Pre en Protohistorie in Leiden.

Naast opgravingen heeft De Geus zich jarenlang ingezet voor het behoud van monumenten in Wassenaar. “Zijn kennis en toewijding hebben hem veel waardering opgeleverd, waaronder een nominatie voor de Monumentenprijs van 2024. Peter de Geus heeft een belangrijke rol gespeeld in het behoud van de kennis over de geschiedenis van Wassenaar, zodat toekomstige generaties ervan kennis kunnen dragen. Zijn werk herinnert ons eraan hoe waardevol het is om ons erfgoed te koesteren en te beschermen, voor nu en in de toekomst.”

Advertentie

Cultuur Maatschappij Wassenaar


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×