Vijftig jaar Zwembad Haasbroek. (Foto's: Robbert Beurse)

Zwembad Haasbroek viert vijftig jaar buitenbad

Het buitenbad van Zwembad Haasbroek is vijftig jaar oud. Dat heugelijke feit is deze week gevierd in kleine kring. Op de laatste dag dat het bad geopend was onthulden wethouder Angelique Beekhuizen, samen met enkele leden van kindergemeenteraad, een speciale plaquette bij de ingang van het zwembad. Daarna werd een speelmat uitgerold die de gemeente cadeau doet aan de zwemmers in het dorp.

Jip, Sven en Daan zijn lid van de kindergemeenteraad in Zoeterwoude. Ze mochten beslissen hoe het bedrag van 1.500 euro, dat de gemeente beschikbaar stelde voor de feestelijke viering, besteed ging worden. Ze kozen voor de speelmat waarop verschillende kikkers en lelies afgebeeld staan. “Een soort hinkelen over het water”, legt Jip uit.


Leden van de kindergemeenteraad en wethouder Angelique Beekhuizen over vijftig jaar Zwembad Haasbroek.

Vervanging
Dat het zwembad na vijftig jaar wellicht aan vervanging toe is ontkent de wethouder niet. “Het pand is natuurlijk op leeftijd. We nemen hem dan ook mee in de herinrichting van Sportpark Haasbroek. Maar voor het zover is zorgen we er als gemeente voor dat het zwembad goed onderhouden wordt, zodat de mensen van Zoeterwoude er veilig kunnen blijven zwemmen”, zegt Beekhuizen.

De laatste dag van het seizoen werd traditioneel afgesloten met hondenzwemmen.

Advertentie

Maatschappij Politiek Zoeterwoude


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×