(Foto: Pixabay)

Leidse gemeenteraad aan de slag met veiligheid binnenstad

De Leidse gemeenteraad gaat zich verdiepen in veiligheid in de binnenstad. Op initiatief van de Partij van de Arbeid (PvdA) wordt een expertsessie georganiseerd waarin de gemeenteraad in gesprek gaat over oplossingen. Dat moet uiteindelijk leiden tot maatregelen voor een veiliger binnenstad.

“Want dat is hard nodig. Vrouwen, mannen, studenten en jongeren voelen zich ’s avonds niet veilig in de binnenstad. Omdat ze onheus worden aangesproken of erger dan dat. En ook de winkeliers in de binnenstad voelen zich onveilig: zij hebben steeds meer last van criminaliteit”, zegt PvdA-fractievoorzitter Marc Newsome.

Cameratoezicht
In de gemeenteraad gingen stemmen op om extra cameratoezicht in te stellen. Dat is echter, vindt de PvdA, niet de oplossing. “Het instellen van cameratoezicht zal zorgen voor schijnveiligheid. Uit onderzoek onder daders blijkt dat cameratoezicht mensen niet van crimineel gedrag afhoudt.”

Oplossingen
Daarom vindt de partij dat er op zoek moet worden gegaan naar andere oplossingen. “Ik hoop dat we snel in gesprek gaan met de experts, want de binnenstad moet veilig zijn voor iedereen en we hebben echt andere, onorthodoxe maatregelen nodig”, zegt Newsome.

In het expertgesprek wordt er gesproken met de stadscriminoloog, met een expert op het gebied van stadsverlichting en met anderen. De PvdA voorman roept Leidenaren op om ook hun ideeën te delen met de partij, zodat die kunnen worden meegenomen in het gesprek.

Advertentie

Leiden Maatschappij Politiek


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×