(Foto's: Robbert Beurse)

Politiek seizoen Wassenaar start met twee nieuwe leden

De Wassenaarse gemeenteraad start het nieuwe politieke seizoen met twee nieuwe ‘spelers’. Bij het CDA Wassenaar zit de rol voor waarnemend fractievoorzitter Saskia Ettema erop. Bij de VVD stopt Hans Mulder. Hij verhuist binnenkort naar Spanje.

Tijdens de raadsvergadering in het gemeentehuis van Wassenaar werd maandagavond stil gestaan bij het vertrek van beide politici. Burgemeester Leendert de Lange sprak lovende woorden uit en beloonde beide met het traditionele karaf, dat aan vertrekkende raadsleden wordt uitgereikt.

Dezelfde avond werden twee nieuwe raadsleden beëdigd. Jan Stallinga neemt plaats in de CDA-fractie. Hij wordt geen fractievoorzitter. Het provinciaal bestuur CDA Zuid-Holland heeft raadslid Sabrina Everard in deze rol benoemd.


Monique van Deursen over haar terugkeer in de gemeenteraad.

Besmet
Monique van Deursen-van Gool vult de ontstane plek bij de VVD op. Van Deursen is geen nieuw gezicht in de Wassenaarse raad. Al eerder maakte ze deel uit van de lokale VVD-fractie. In december 2023 legde ze, nadat ze zich beschuldigd voelde van belangenverstrengeling bij de besluitvorming over de herinrichting van de dorpskern, per direct haar functie neer. Van een beschuldiging was geen sprake, maar Van Deursen voelde zich ‘besmet’ en vond dat ze terug moest treden. Nu de besluitvorming over de dorpskern afgerond is en de gemoederen bedaard, keert Van Deursen terug in de raad.

Advertentie

Maatschappij Politiek Wassenaar


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×