(Afbeelding: 3 October Vereeniging)

3 October Vereeniging: 'Doe mee met de rood-witte wedstrijd'

Dit jaar viert Leiden een bijzonder jubileum: het is 450 jaar geleden dat Leidens Ontzet plaatsvond. In de aanloop naar en tijdens de viering roept de 3 October Vereeniging alle Leidenaren, studenten en bezoekers op om de stad in het Rood-Wit te hullen. Onder het motto ‘Versierd, Verleid, Ontzet!’ worden daarvoor drie spannende wedstrijden georganiseerd waarmee prijzen te winnen zijn.

Op Burendag, 28 september, barst de strijd om de felbegeerde titel van ‘Rood-Witte Straat van 2024’ los. “De uitdaging is duidelijk: versier de straat zo creatief mogelijk in rood-wit en laat zien dat jouw buurt de meest feestelijke van Leiden is”, vertelt Femke Eisma van de Vereeniging. Alle inwoners worden aangemoedigd hun creativiteit de vrije loop te laten en samen met hun buren de stad feestelijk voor te bereiden op Leidens Ontzet.

Studenten
Speciaal voor studenten is er jaar een extra uitdaging: de Rood-Witte Studentenhuizen Competitie, georganiseerd in samenwerking met Expert Swaak. Onder het motto ‘Rood-Wit Nieuwe Pit’ worden alle studentenhuizen opgeroepen hun huis in de kleuren van de stad te versieren. Door een foto van het versierde huis op Instagram te plaatsen, maken de studenten kans op een fantastische hoofdprijs: een gloednieuwe Samsung-televisie van 65 inch. “Ideaal voor onvergetelijke huisavonden.”

Gespot
Ook dit jaar wordt de traditionele wedstrijd voor de mooiste Rood-Witte outfit tijdens de Grote Optocht georganiseerd. De 3 October Vereeniging roept iedereen op om alles uit de kast te trekken en de meest opvallende rood-witte outfit te dragen. Als je tijdens de optocht wordt gespot en gefotografeerd door ‘Leidse Glibber’ Emile van Aelst doe je automatisch mee aan de wedstrijd. “Niet gespot, maar toch kans maken? Stuur dan uiterlijk 4 oktober een foto
van je outfit naar ikdoemee@3october.nl en maak alsnog kans op prachtige prijzen”, zegt Eisma.
Versierd, Verleid, Ontzet!

Aanmelden voor de wedstrijd kan tot 24 september via het aanmeldformulier op de website van de 3 October Vereeniging.

Advertentie

Leiden Maatschappij


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×