De Antoniuskerk in Leiden. (Foto: Apple Maps

Gemeente Leiden vangt tijdelijk asielzoekers op uit Ter Apel

De Gemeente Leiden heeft besloten om voor een korte periode asielzoekers op te vangen, die op dit moment niet terecht kunnen in aanmeldcentrum Ter Apel.

Om de benarde situatie van asielzoekers in het aanmeldcentrum Ter Apel wat te verlichten, heeft het college besloten om per direct zeventig tot tachtig asielzoekers tijdelijk onderdak te bieden in de Antoniuskerk, aan de Boshuizerlaan 11, te Leiden. Het gaat om een sobere opvang, voor een periode van enkele weken. De gemeente Leiden is blij met de openstelling van deze locatie door het bestuur van de Antoniuskerk, de Katholieke parochie HH Petrus en Paulus. Na deze periode wordt de groep asielzoekers opgevangen in de gemeente Utrecht.

De exploitatie van deze tijdelijke noodopvang wordt verzorgd door het COA. Er worden momenteel bedden en sanitair geplaatst.

Wethouder Julius Terpstra: “Wij hebben besloten hier als gemeente Leiden medewerking aan te verlenen, zodat de asielzoekers niet in Ter Apel buiten hoeven te overnachten. Het gaat om een sobere opvanglocatie, die maar enkele weken open zal zijn.” De wethouder is beschikbaar voor vragen van de pers.

Advertentie

Leiden Maatschappij


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×