(Foto: GroenLinks Voorschoten)

Voorschotense gemeenteraad wil compensatie tegen kinderarmoede

De gemeenteraad van Voorschoten heeft met een motie van GroenLinks, PvdA, SP en D66 het college opgeroepen om gezinnen met kinderen te compenseren die door het nieuwe minimabeleid worden getroffen.

Het nieuwe ‘dynamisch minimabeleid’ van de gemeente Voorschoten is bedoeld om meer inwoners te bereiken en met name volwassen extra te ondersteunen. “Op zich is dat prijzenswaardig, maar helaas gebeurt dit nu ten koste van gezinnen met kinderen. Want in het nieuwe minimabeleid zijn juist de regelingen voor gezinnen met kinderen sterk versoberd”, stelt GroenLinks Voorschoten raadslid Paul ’t Lam.

Een ander probleem is volgens de partijen dat het college en de coalitiepartijen het budget voor de minima niet hebben verhoogd. Hierdoor wordt het beschikbare geld verdeeld over een grotere groep, waardoor de steun per huishouden daalt. “Voorschoten biedt hoe dan ook al lang minder steun dan omliggende gemeenten. Veel gezinnen met jonge kinderen op het bestaansminimum komen daarmee maar moeilijk rond. Nu worden de toch al beperkte middelen voor gezinnen met kinderen verder uitgehold.”

Voor GroenLinks is een dergelijk minimabeleid onacceptabel. “Dat Voorschoten op haar geld moet passen, is duidelijk, maar deze verantwoordelijkheid wordt nu genomen ten koste van een groep die al te weinig krijgt. Zelfs met een beperkt budget had er geen keuze gemaakt mogen worden die kinderen benadeelt”, zegt ’t Lam.

De partij vindt dat hett minimabeleid huishoudens met kinderen te hard hard raakt. “En dat is echt niet oké. Met deze motie roepen we het college op om ervoor te zorgen dat deze gezinnen niet de dupe worden van deze bezuinigingen, zodat kinderen in Voorschoten niet in een sociaal isolement terechtkomen of met nog grotere problemen te maken krijgen.”

GroenLinks wil zich blijven inzetten voor een minimabeleid dat oog heeft voor alle kwetsbare inwoners van onze gemeente. Nu de motie is aangenomen, mede door steun van het CDA en Voorschoten Lokaal, wil de partij nauwlettend toezien op de uitvoering van de aangenomen maatregelen en ervoor waken dat gezinnen met kinderen de steun krijgen die ze verdienen.

Advertentie

Maatschappij Voorschoten


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×