De eigenaar van Jumbo Zoeterwoude-Rijndijk is blij met de verruiming. (Foto: Robbert Beurse)

Winkeltijden worden verruimd: 'Ook in Zoeterwoude straks hele zondag open'

De winkeltijden in Zoeterwoude worden verruimd. Net als in Leiden en Leiderdorp mogen winkeliers binnenkort hun deuren ook op zondagochtend openen. Hiermee gaat een wens van met name de supermarkthouders in vervulling. Zij zien te vaak Zoeterwoudenaren naar ‘de buren’ gaan om hun ontbijtje te scoren op zondagochtend.

De verruiming komt er op initiatief van alle fracties in de gemeenteraad. Nadat vastgelegd werd dat er voor enkele christelijke feestdagen een uitzondering geldt, stemden alle partijen, inclusief het CDA, donderdagavond in met de verruiming.

Croissantjes
“Ik zie het zelf ook. Als ik op zondagochtend met mijn hond loop te wandelen in Verde Vista stappen mensen in de auto om in Leiden of Leiderdorp hun warme croissantjes te halen. Dat vindt de eigenaar van de ‘grote gele doos’ jammer en dat begrijp ik wel”, grapt Van Es die op deze wijze naar de Jumbo Supermarkt verwijst.

Rustdag
Ook verantwoordelijk wethouder Paul Olthof kan zich vinden in de verruiming. “Dit is nou typisch iets dat je in de regio gelijk moet trekken. Ondernemers vragen er om en dat is logisch”, zegt hij. Dat de zondag hierdoor niet langer een ‘rustdag’ is, maakt voor de wethouder van CDA huize niet uit. “Tegenwoordig is het zo dat iedereen voor zichzelf moet beslissen wanneer ze een rustdag houden. Dat kan op zondag zijn, je bent immers niet verplicht om naar de winkels te gaan. Maar het kan ook op een ander moment in de week”, legt hij uit.

Vergunning
Winkels in Zoeterwoude die op Nieuwjaarsdag, tweede Paasdag, Hemelvaartsdag, tweede Pinksterdag, eerste
Kerstdag of tweede Kerstdag hun deuren willen openen moeten hiervoor een vergunning bij de gemeente aanvragen. Op de andere zon- en feestdagen geldt dat ze tussen 8.00 uur en 22.00 uur geopend mogen zijn.

PZ-raadslid Mike van Es over de verruiming van de winkeltijden in Zoeterwoude.

Advertentie

Maatschappij Politiek Zoeterwoude


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×