Matthijs van der Hoeven. (Foto: CDA Zoeterwoude)

Matthijs van der Hoeven is nieuwe fractievoorzitter CDA Zoeterwoude

De Zoeterwoudse CDA-fractie schuift met ingang van 1 oktober Matthijs van der Hoeven (46) naar voren als nieuwe fractievoorzitter. Van der Hoeven neemt daarmee de positie van Astrid Coene (52) over die tot het eind van deze raadsperiode actief blijft als CDA-raadslid. Van der Hoeven is sinds 2022 gemeenteraadslid.

Astrid Coene: “Matthijs is een geboren en getogen Zoeterwoudenaar met stevige wortels in het vrijwilligerswerk en verenigingsleven. Ook neemt hij een schat aan ervaring mee uit zijn werkzame achtergrond. Als fractie en bestuur zijn we er trots op dat we met Matthijs een fractievoorzitter hebben met potentie voor onze partij én Zoeterwoude. Ik wil Matthijs de ruimte bieden en hem als trekker verder laten bouwen aan onze toekomst en doe zelf een stapje terug.”

Verve
Matthijs van der Hoeven: “Astrid heeft een groot en sociaal hart voor onze gemeente. Zij heeft twee jaar geleden in een lastige periode de verantwoordelijk gepakt én gebouwd aan een evenwichtige fractie. Dat heeft ze met verve gedaan. We zijn haar zeer dankbaar voor haar inzet voor het CDA en Zoeterwoude.”

Over het fractievoorzitterschap zegt Matthijs van der Hoeven: ”Als nieuwe fractievoorzitter blijf ik samen met de fractie vol aan de slag gaan. Daarnaast wil ik meer jongere Zoeterwoudenaren zoals twintigers, dertigers en veertigers enthousiast krijgen om mee te denken en te doen. Wat wij in de gemeenteraad doen, doet ertoe. Samen met fractie en wethouders kijk ik verder dan de waan van de dag en wil ik bouwen aan doordachte en hoopvolle plannen voor de toekomst van zelfstandig Zoeterwoude; voor een sociale en veilige gemeenschap waar het fijn wonen is voor iedereen, jong en oud.”

Advertentie

Maatschappij Politiek Zoeterwoude


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×