Bertram Wesselman in de Centraal+ studio
Bertram Wesselman in de Centraal+ in de studio (Foto: Michael Barendse)

'Lint van licht' trekt vanavond voor de 100ste keer door Leiden

In het kader van Leidens Ontzet trekken vanavond, op 2 oktober, verschillende cultuur- en sportverenigingen tijdens de Taptoe door Leiden. ‘Het lint van licht’ is vanavond te zien op Centraal+. Dit jaar is het extra speciaal, want naast 450 jaar Leidens Ontzet, is het ook de 100ste keer dat de Taptoe wordt georganiseerd.

In 1924 was de allereerste Taptoe tijdens het Leidens Ontzet. Nu, 100 jaar later, is deze traditie er nog steeds. De Taptoe is een parade in het kader van Leidens Ontzet, die elk jaar door verenigingen op het gebied van sport, cultuur en scouting op 2 oktober door de binnenstad van Leiden wordt gehouden. De verenigingen presenteren zich dan aan de mensen uit de Leidse regio in een ‘lint van licht’.

In de Centraal+ Ochtendshow was Bertram Wesselman van de 3 October Vereeniging. Hij vertelt: “Dit jaar hebben wij ook verenigingen uit de regio uitgenodigd om mee te lopen met de Taptoe.” Zo doen Meerburg uit Zoeterwoude en RCL uit Leiderdorp ook mee met de lichtgevende optocht.

Route

De optocht begint op de Kaasmarkt en trekt langs de Doezastraat naar het Jan van Houtmonument. Nieuw dit jaar is dat de Taptoe wordt afgesloten met een ‘oogverblindende’ lichtshow. Ook wordt om 22:00 de Joppenszoonprijs uitgereikt aan de vereniging die zich het beste presenteert aan de 30.000 toeschouwers.

De Taptoe is op televisie vanaf 19:30 te zien via Ziggo kanaal 40, KPN/XS4ALL 1412 en ODIDO 820. Online is de uitzending te volgen via www.centraalplus.nl.

 

Advertentie

Cultuur Leiden Leiderdorp Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×