Winkelcentrum Noord-Hofland
Foto: GroenLinks & PvdA Voorschoten

Winkelcentrum Noord-Hofland: verbeterd plan, maar invloed bewoners kan beter

De fracties van GroenLinks, PvdA, en SP in Voorschoten hebben, tijdens de raadsvergadering, een gezamenlijke motie ingediend om de omgeving van winkelcentrum Noord-Hofland te vergroenen en de leefbaarheid te verbeteren. Dit initiatief kwam voort uit eerdere zorgen over het oorspronkelijke plan van het college, dat vooral gericht was op de uitbreiding van parkeerruimte ten koste van groene openbare ruimte.

In eerste instantie dreigde het college deze plannen zelfs zonder overleg met de raad door te voeren. Arnold Posthuma (PvdA) blikt terug: “In maart 2023 leek het erop dat het college dit project zonder inspraak wilde uitvoeren. We hebben toen aangedrongen op echte bewonersparticipatie, en gelukkig is dat gelukt. Hierdoor hebben bewoners het plan kunnen verbeteren, maar er is nog meer werk te doen.”

Versteend
De huidige plannen blijven volgens veel bewoners te versteend en missen voldoende aandacht voor de leefbaarheid en vergroening van het gebied. Bewoners hebben in hun reacties niet alleen gepleit voor meer groen, maar ook voor speelgelegenheid en kunst in de openbare ruimte.

Toezegging
De coalitiepartijen verwierpen de motie, daarbij stellend dat de gemeente al van plan was om naar de bewoners te luisteren. Hoewel deze belofte welkom klinkt, blijft het volgens GroenLinks en PvdA een gemiste kans om de bewoners een duidelijker rol te geven in de verdere uitwerking van het plan. Posthuma reageert: “Zonder concrete toezeggingen blijft het bij woorden. Onze motie vroeg om zekerheid voor bewoners dat hun inbreng daadwerkelijk wordt meegenomen in de definitieve plannen.”

Beide partijen roepen de gemeente op om de positieve lijn van participatie verder door te zetten en de bewoners van Noord-Hofland daadwerkelijk de kans te geven hun leefomgeving vorm te geven.

Advertentie

Nieuws Voorschoten


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×